Over de Nintendo DS is al veel gezegd en gesproken. Veelbelovend en interessant is het apparaatje zeker, maar toch hebben we relatief nog niet zo heel veel echte gameplay beelden mogen aanschouwen ondanks dat de innoverende handheld wel speelbaar is op deze E3.

IGN brengt daar nu verandering in door alvast van een aardige stapel games, ingame beelden online geplaatst te hebben. De games waar je footage van kan bekijken zijn:

Balloon Trip

Carving

Mario's Face

Metroid Prime: Hunters

Pac Pix

Pikachu Demo

Sonic E3 Demo

Special Effects Demo

Submarine Demo

Super Mario 64 x4

Table Hockey

Wario Ware DS

Bomberman DS

Pac 'n Roll

Egg Monster Heroes

Animal Crossing DS

Mario Kart DS

New Super Mario Bros.

Wat overigens nog meer duidelijk werd over de Nintendo DS, is dat de versie zoals getoont op de E3 zal verschillen van hoe het apparaatje uiteindelijk in de winkel zal komen te liggen. Waarschijnlijk heeft dit met het uiterlijk te maken waar tot op heden veel commentaar op geleverd is.

Ook zal de draadloze internet functie van de DS helemaal gratis zijn omdat Nintendo geen voorstander is van betaald online gamen. De levensduur van de batterij in de Nintendo DS zal vergelijkbaar zijn met die van de GBA. Binnen Nintendo snapt men ook niet waarom de levensduur van de batterij van de PSP tussen de twee en tien uur ligt. Dit kan namelijk betekenen dat met bepaalde functies, de PSP al na twee uur opgeladen moet worden.

De filmpjes zijn hier te downloaden.