Momenteel bevindt de standalone-versie van DayZ zich nog in zijn alfafase. Begin dit jaar gaf Bohemia nog aan dat de bèta van de game eind dit jaar zou beginnen, maar dat is dus met een jaar uitgesteld.

Onlangs kreeg de alfaversie alvast een prijsverhoging van 27,99 naar 34,99 euro, waarna een uitverkoop op Steam werd aangekondigd. Het spel is tot daarom tot 2 december nog voor 23,79 euro te koop. De uiteindelijke versie, die voor halverwege 2016 gepland staat, gaat 39,99 euro kosten.

Bohemia laat verder weten welke features er tot die tijd zullen worden toegevoegd en wanneer. Zo krijgt de game in het begin van 2015 onder andere voertuigen, betere kunstmatige intelligentie voor de zombies , ziektes en een vernieuwd rendersysteem. In de loop van het jaar worden ook roofdieren en tembare dieren toegevoegd. Eind 2015 volgt de mogelijkheid voor spelers om zelf bases te bouwen. 

DayZ-bedenker Dean "Rocket" Hall bevestigde op Gamescom 2014 al dat er ook consoleversies aan zitten te komen. Vanaf wanneer die voor consumenten speelbaar zijn, is niet bekend.