Eigenlijk zou Ubisoft vorige week reeds het vervolg op Splinter Cell, Splinter Cell: Shadow Strike aankondigen, maar op het moment suprème blies Ubisoft de aankondiging af. De reden is dat men op het laatste moment besloten heeft de naam Tom Clancy uit de titel te verwijderen, waarna deze nieuwe titel eerst weer gedeponeerd moest worden. De reden waarom met geen associatie meer wil met Tom Clancy is nog onduidelijk.

Wel duidelijk is dat Shadow Strike een stand-alone aanvulling gaat worden, wat inhoudt dat het spel grafisch en op het gebied van gameplay grotendeels gelijk is aan haar voorganger en dat er enkel een aantal nieuwe levels, wapens en vijanden voor je klaar zullen staan. Verwacht dus geen revolutie maar meer van hetzelfde, doch bij Splinter Cell lijkt dat niet echt iets te zijn waar we mee kunnen zitten.

Onduidelijkheid is er ook nog over de releasedatum. De één zegt begin volgend jaar, anderen beweren dat het spel dit jaar nog zal verschijnen. Tijd zal uitwijzen wie van deze twee gelijk hebben. Meer informatie omtrent Shadow Strike volgt wanneer er meer te melden is.