Op het forum van de S.T.A.L.K.E.R. fansite Oblivion-lost.com heeft men een korte samenvatting van de nieuwe feiten omtrent het spel die in een artikel van het Duitse magazine Gamestar aan het licht zijn gekomen. Gamestar kreeg de kans om een vroege versie van het spel te spelen en deed daarvan verslag. Zo werd men geconfronteerd met de goede AI van de andere Stalkers in het spel:While being chased by two enemies in a building they ran to an upper floor. The two enemies followed them. Reaching the floor, GameStar had to jump from a wall onto the ground because there was no other way out. One of the NPC stalkers noticed this and started to shoot at the editors and distract them while the other NPC stalker ran down the stairs again to the first floor to catch the editors and shoot from that position.

Verder wist Gamestar te vertellen dat in de wereld van S.T.A.L.K.E.R. de Soviet-Unie nog steeds bestaat. De vreemde wezens in The Zone zijn daarnaast niet alleen het gevolg van radiatie, maar ook van duistere experimenten. The Zone zal verdeeld zijn in 18 zones, elk tussen de 0.7 en 2 km². De totale omvang van The Zone bedraagt zo'n 30 km². Een dag in het spel zal ongeveer drie uur speeltijd in beslag nemen.

Naast alle leuke feitjes weet Gamestar echter ook wat minder nieuws te melden. Op basis van de versie die men speelde verwacht men namelijk dat het spel de huidige releasedatum in september van dit jaar niet zal gaan halen. Men schat dat het spel ergens in het midden van 2005 in de schappen zal liggen. Voor die tijd is THQ wel van plan een multiplayer betatest te draaien waaraan maar liefst 50.000 mensen deel zouden mogen nemen.