S.T.A.L.K.E.R. 2 draait op Unreal Engine 5

S.T.A.L.K.E.R. 2 draait op Unreal Engine 5

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl draait op de Unreal Engine 5, zo heeft ontwikkelaar GSC Game World bevestigd.

Dat deed het bedrijf als reactie op een tweet van Unreal Engine. Er werd al gespeculeerd dat de game in Unreal Engine 5 draaide, maar nu is het bevestigd.

Daarnaast is aangekondigd dat uitgever Koch Media op de dag van release ook een fysieke versie van S.T.A.L.K.E.R. 2 uitgeeft voor Xbox Series-consoles en pc.

S.T.A.L.K.E.R. 2 komt op 28 februari 2022 uit. Op lancering is de game console-exclusive voor Xbox Series X en S. De game komt dan ook op pc uit. Ook op Game Pass is het spel dan verkrijgbaar. 

In 2007 verscheen de bejubelde shooter S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl en in 2009 verscheen S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat. GSC Game World zou kort daarna aan een nieuwe game in de reeks beginnen, maar sloot opeens zijn deuren. Ontwikkelaars van de studio richtten daarna Vostok Games op en S.T.A.L.K.E.R. 2 werd geannuleerd. In 2020 bleek dat het langverwachte vervolg toch in ontwikkeling is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk zorgt dat meer stabiliteit en minder bugs

0
test

@Aquemini bugs ontstaan door het gelijk uitbrengen van games op inferieure consoles. Elke-keer-weer.. Die developers zouden eerst games moeten uitbrengen op de PC, en dan stabileseren voor mindere hardware van de PS5 en Xbox-letters..

0
test

@Keesje_NLNL ach zelfs dat geeft geen garantie zie het fiasco van Asobo / Microsoft FS 2020 Die game was al een jaar uit op de pc , zeer mooie grafx ... na het samen gaan met de Xbox is er bij de PC een downgrade plaats gevonden ... wat Low was in de tijd voor dat het samen ging met de Xbox S en X dat is dus nu voor de pc gebruikers High end op Ultra valt en nog maar een klein verschil te zien met wat voor de downgrade mid was .. Had wel verwacht dat Gamer hier een stuk over zou plaatsen , maar nee , helaas want ja een Xbox S en X afzeiken , wat door de hele gebeuren met MSFS toch nu wel duidelijk de zwakheden van de Xbox ( consoles ) hebben bloot gelegd. Zal een leuk stukje zijn om daar ook eens over te schrijven .. lees op GoT en MSFS (Asobo) forums er maar eens op na wat er met de update 5 is gebeurd met veel pc gebruikers Als zelf de externe addons makers je op de vingers tikt die al heel lang mee gaan in de FS wereld . dan is er toch serieus een probleem ... dus eerst uit brengen op de pc hoeft echt geen voordeel te wezen

0
test

@Keesje_NLNL als je nou had gezegd ps4 en Xbox one dan had ik je nog begrepen. Maar de ps5 en Xbox series X hebben betere hardware in huis dan de meeste PC’s die bij de mensen thuis staat momenteel. Dus of je weet niet waar je over lult of het is gewoon een slechte poging om te trollen.

0
test

Waarom staat dit bij Pc en niet bij xbox ?

0
test

@RIOdeMIO Omdat je Unreal Engine 5 op een PC gebruikt; en omdat de game dayone ook op PC released.

0
test

@oropher Gezien hij eerst alleen op Xbox uitkomt zou het daar moeten worden geplaatst.

0

Aanbevolen voor jou