Stadia kan straks op Chromecast met Google TV gespeeld worden

Stadia kan straks op Chromecast met Google TV gespeeld worden

Het is vanaf 23 juni mogelijk om Stadia op Chromecast met Google TV te spelen.

Dat heeft Google aangekondigd. Ook andere Android TV-apparaten krijgen op dezelfde datum Stadia-ondersteuning. Het gaat om Hisense Android Smart-televisies (U7G, U8G en U9G), Nvidia Shield TV, Nvidia Shield TV Pro, Onn FHD Streaming Stick en UHD Streaming Device, Philips 8215, 8505 en Oled 935/805 Series Android-televisies, Xiaomi MIBOX3 en MIBOX4.

De Stadia-app komt via de Play Store beschikbaar en ondersteunt logischerwijs ook de Stadia-controller en diverse bluetooth-controllers. Google waarschuwt dat niet alle Android TV-apparaten Stadia perfect zullen afspelen.

Via Google Stadia kunnen spelers via Chrome, Chromecast en smartphones games spelen zonder dat men daar speciale hardware voor nodig heeft of de games gedownload moeten worden. De afgelopen tijd liep de reputatie van Google Stadia schade op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen.

Google Stadia

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Das mooi, hoe meer devices het aan kunnen, des te beter. Maar helaas is de Chromecast met google tv nog steeds niet officieel hier in Nederland uitgebracht. Ja je kunt em importeren van bv fnac of andere franse/duitse sites.

0

@SuperDre Bij bol.com kun je hem ook al geruime tijd krijgen. Maak er al een paar maanden goed gebruik van.

0
test

@gimbal2 dat is een afzetter, en is grijze import.

0

Aanbevolen voor jou