De ontwikkeling van de straatracer Street Racing Syndicate kende aardig wat hobbels. Het spel van Eutechnyx werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de inmiddels failliete uitgever 3DO. Toen het spel op straat kwam te staan was het Japanse Namco zo vriendelijk het spel op te pikken. Deze bracht de PS2, Xbox en GameCube versies van het spel al in augustus uit in de Verenigde Staten, maar een Europese release bleef uit.

Voor de GameCube versie van Street Racing Syndicate werd het eerst een uitgever gevonden. Nintendo besloot de taak van uitgever namelijk zelf op zich te nemen en zal het spel, toevalligerwijs, vandaag op de markt brengen. Inmiddels heeft zich ook een PC versie de kop op gestoken, die zowel in de VS als Europa door HIP Games op de markt wordt gebracht. In de VS is dit inmiddels gebeurd, in januari van dit jaar, en in Europa zal dat later deze maand gebeuren.

Nu dienen alleen nog de PS2 en Xbox versies van Street Racing Syndicate uitgebracht te worden in Europa, en wonderwel is ook hiervoor een kandidaat gevonden. Codemasters heeft deze taak op zich genomen en zal in het tweede kwartaal van dit 2005 de spellen in de winkels doen belanden. Eind goed al goed, ware het niet dat de reviews van de Amerikaanse versie niet bepaald laaiend enthousiast waren.