eind dit jaar ook een Wiimote-achtige controller dankzij de minigamecompilatie Squeeballs. Deze wordt namelijk gebundeld met de Gametrak Freedom, een controller die heel nauwkeurig de bewegingen van de speler kan registreren.

Squeeballs zal ook voor de Nintendo Wii en de Nintendo DS verschijnen. Op die platformen is geen aparte controller nodig, maar kan het spel met respectievelijk de Wiimote en het touchscreen gespeeld worden.

De meer dan 150 minigames die tot je beschikking staan in Squeeballs zullen alle mogelijkheden van de nieuwe controller benutten. In elke minigame staan 'Squeeballs' centraal, pluizige knuffelbeesten die in een fabriek op een afgelegen eiland worden gemaakt. In de verschillende minigames dien je de knuffelbeesten op de proef te stellen voordat ze aan kinderen verkocht kunnen worden.

Project Natal

Squeeballs lijkt een beetje als mosterd na de maaltijd te komen nu Microsoft net gisteren zijn eigen bewegingsgevoelige besturing wereldkundig heeft gemaakt in de vorm van Project Natal. Daarmee kun je games zelfs helemaal zonder controller spelen, terwijl de Gametrak Freedom bijzonder veel weg heeft van de Wiimote.

Mogelijk verschijnt Squeeballs wel eerder dan dat Microsoft zijn nieuwe technologie voor het publiek beschikbaar stelt.