Zoals we allemaal weten levert Squaresoft al jaren lang de beste RolePlayingGames onder de naam van Final Fantasy. Verhalen met verschrikkelijk goede wendingen en emotionele filmpjes. Onlangs is Final Fantasy IX uitgekomen voor de PlayStation en dat was de laatste 32bits Final Fantasy. Squaresoft gaat zich helemaal op nextgen consoles richten en dan vooral op de PlayStation2.

Vandaag is bekend geworden dat de eerste 128bits Final Fantasy, deel 10, pas in Juli in de Japanse winkels zal liggen. Eerst zou de game in Maart al uitkomen maar omdat men nog 2 Summons en nog wat andere extra's wil toevoegen hebben ze het vertraagt. Final Fantasy X zal trouwens als 2 verschillende versies te koop zijn. Ten eerste hebben we de gewone versie die geleverd wordt op 1 DVD. De extra versie zal op een Dubbele DVD uitgegeven worden en Dolby Digital geluid krijgen maar ook mooiere cut scenes. De prijzen zijn best pittig. Omgerekend vanuit de Yen is de gewone versie maar liefst 175 gulden en de extra versie zelfs voor 215 gulden! De Amerikaanse versie zal met de kerst uitkomen en de Europese begin 2002. Het wordt begin 2002 trouwens erg druk voor console gamers met games zoals Metal Gear Solid 2, Final Fantasy 10 en Shenmue 2.

Final Fantasy 11 wordt trouwens net zoals Phantasy Star Online een online game die gebruik maakt van PlayOnline. Men zal in teams samenwerken om de computer gestuurde tegenstanders te verslaan. Er wordt gebruik gemaakt van commandos die overal ter wereld hetzelfde zijn en er zal een chatprogramma toegevoegd worden. Final Fantasy 12 wordt gewoon weer een game die alleen offline te spelen is.

Verder is een aparte afdeling binnen Squaresoft bezig met het ontwikkelen van PlayStation2 versies van Final Fantasy 7, 8 en 9. De games blijven hetzelfde maar nu worden we verwend met echte 128bits graphics.

Deze zomer kunnen we ook de Final Fantasy film downloaden. Final Fantasy fans krijgen het druk maar ik denk niet dat ze dat zo erg vinden. De trailer van Final Fantasy 10 is ook beschikbaar (al wat langer dan vandaag). Voor de mensen met een wat langzamere verbinding kunnen ze de kleinere versie van 21 MB downloaden op dit adres en de grotere versie op hier Het is een echte aanrader en de graphics zullen je meteen overtuigen dat Square op de goede weg is.