Square Enix ontwikkelt een nieuwe RPG gebaseerd op de Unreal Engine 3 voor de Playstation 3 en Xbox 360 genaamd The Last Remnant. De game komt tegelijkertijd uit in Japan en de Verenigde Staten, uniek voor een Square Enix game. De reden van het gelijktijdig uitkomen is dat The Last Remnant een universeel karakter heeft.

De game kent namelijk twee hoofdpersonages waarbij er één op de Aziatische markt gericht is en één op de Westerse markt. Rush Sykes is er voor de Aziatische gamers en The Conqueror voor de Westerse gamers. The Last Remnant kent verder vier rassen, te weten de Mitra (mensen), Yama (grote visachtige creaturen), Qsiti (kleine mensachtige hagedissen) en Sovanni (katten met vier armen). De Remnants zelf kunnen verschillende vormen aannemen, van menselijk tot beesachtig tot machine.

The Last Remnant is in essentie een turn-based game, maar kent wel een actief vechtsysteem en zogenaamde QTE's: Quick Time Events. Square Enix zal de game op diens aankomende Square Enix Party verder onthullen.