Order of War belooft grootschalige gevechten met meer dan duizend eenheden die volgens Square Enix een filmische kwaliteit hebben die nog nooit eerder in een strategiespel gezien is. Je zult een heel leger aansturen, van grondtroepen tot tanks, artillerie en vliegtuigen.

De singleplayercampagne van Order of War speelt zich af aan twee fronten. Aan het westfront speel je als de Amerikanen en vecht je tegen de Duitsers, aan het oostfront mag je juist als de Duitsers spelen, dit maal tegen de Russen.

Westers debuut

Order of War is de eerste game van een Westerse ontwikkelaar die Square Enix buiten Japan op de markt brengt. "Order of War biedt [ons] een uitgelezen kans om dit populaire genre te betreden en is een goed uitgangspunt voor onze eerste in het Westen ontwikkelde release", zegt John Yamamoto, de directeur van Square Enix.

Square heeft al vaker aangegeven zich meer op de Westerse gamer te willen gaan richten. Binnenkort hoopt men de Britse uitgever Eidos over te nemen, wat de positie van de Japanse uitgever in het Westen verder zal versterken.