Square Enix teleurgesteld over verkoopcijfers Forspoken

Square Enix teleurgesteld over verkoopcijfers Forspoken

Square Enix noemt de verkoopcijfers van Forspoken 'teleurstellend'.

Dat deed het tijdens een financiële vergadering aan het begin van februari (via VGC), zo is recentelijk naar buiten gekomen. Ceo Yosuke Matsuda noemt de verkoopcijfers 'teleurstellend' en de recensies die het spel kregen 'pittig'. 

Toch ziet hij ook positieve dingen. "De game heeft ook een hoop positieve feedback gekregen vanwege de actiemechanieken, waaronder het parkouren en de combatmogelijkheden. Het heeft dus resultaten opgeleverd die leiden tot een verbetering van onze ontwikkelingscapaciteiten van andere toekomstige games."

De verkoopcijfers van het spel kan Square Enix problemen opleveren, volgens Matsuda. "De verkopen waren teleurstellend, en hoe wel de performance van titels in februari en maart de bepalende factor is, zien we een groot neerwaarts risico voor onze verdiensten in het derde kwartaal."

Eerder kondigde het bedrijf al aan dat Forspoken-maker Luminous Productions wordt samengevoegd met Square Enix. Op 1 mei moet de fusie met Square Enix echter voltooid zijn. Het is niet precies duidelijk wat dit precies voor de toekomst van de studio betekent.

Op Gamer.nl kreeg Forspoken een 6,5 van Marcel Vroegrijk. "Forspoken wil graag het persoonlijke verhaal delen van een vrouw die als baby te vondeling is gelegd en hoe dat haar als volwassene gevormd heeft. Dat lukt helaas maar half. De andere helft vertelt op (cliché)matige wijze een uitgekauwd fantasieverhaal. Er is weliswaar meer dan genoeg te doen en te beleven in Forspoken, maar het daadwerkelijke spelplezier is soms ver te zoeken", concludeerde hij in zijn recensie

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik niet. Dan komt het alleen maar sneller in de budgetbak.

0
test

De ene na de andere flop van Square Enix, maar in de spiegel kijken ho maar. En nu gaan ze zich richten op NFT's en blockchain. Dat belooft veel goeds...

0

Aanbevolen voor jou