Phil Rogers, de CEO van Square-Enix, licht de beslissing toe tegenover Develop Online. "We willen ons richten op games die of de eerste, of de beste zijn. Hoewel we tevreden waren met het werk van Eidos Hungary, realiseerden we ons dat het lastig was om de eerste of de beste te worden in het RTS-genre. Uiteindelijk besloten we onze focus elders te leggen en niet verder te gaan met Battlestations of Eidos Hungary."

Naast het sluiten van Eidos Hungary maakte Square-Enix eerder al bekend dat er bij de Deense ontwikkelaar IO Interactive flink in het personeelsbestand wordt gesneden. Ook zal een heel team van programmeurs bij Championship Manager-ontwikkelaar Beautiful Game Studios worden ontslagen.

Mithis Games

Voor de overname door Eidos ging Eidos Hungary door het leven als Mithis Games. Onder deze naam ontwikkelde het één game, de strategische ruimtegame Nexus: The Jupiter Incident. Na de overname door Eidos maakte het de twee Battlestations-games, Battlestations: Midway en Battlestations: Pacific. Beide games spelen zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en laten de speler een groot aantal schepen en vliegtuigen tegelijk aansturen, waarbij er ook zelf achter de stuurknuppel gekropen kan worden.