De game bevatte volgens de ontwikkelaar ongeveer 35 uur gameplay en tien verschillende einden. Het compleet nieuwe verhaal bevatte alle personages uit het originele deel. Square Enix heeft het team achter Crimson Echoes enkele dagen geleden echter een zogenaamde cease and desist-brief gestuurd waarin wordt opgedragen te stoppen met de ontwikkeling. Het team heeft aan die oproep voldaan en is gestopt met het project dat naar eigen zeggen voor 98 procent af was.

Fanspellen

Dit is niet de eerste keer dat Square Enix een fanproject van Chrono Trigger stopt. Ook Chrono Trigger: Resurrection werd eerder een halt toegeroepen. Enkele jaren geleden deed uitgever Vivendi met King's Quest IX: Every Cloak Has a Silver Lining hetzelfde. Een voorbeeld van een succesvol fanproject is Zak McKracken 2: Between Time and Space, opvolger van de LucasFilm Games-adventure Zak McKracken and the Alien Mindbenders uit 1988.

Hoewel fangames zeer zelden worden gemaakt met de toestemming van de partijen die de rechten van het oorspronkelijke spel in handen hebben, worden ze wel vaak gedoogd. Vooral wanneer er weinig kans is op een officiële opvolger van zo'n game.