Nieuws
final fantasy 16

Square Enix-president: 'game-ontwikkeling lag stil wegens COVID-19'

Productieproblemen 'ondermijnen' positieve aspecten

Geschreven door Jacco Peek op
De ontwikkeling van nieuwe Square Enix-games stond stil vanwege de pandemie. Dat zegt CEO en president Yosuke Matsuda tegen Financial Times.

"Er is een aanzienlijke impact aan de productiekant", zegt Matsuda. "Dat zal in de toekomst resoneren. De verkoopaantallen van nu zijn positieve aspecten, maar aan de andere kant heeft te tijde qua productie juist stilgestaan. We konden niks ontwikkelen. Dat is waar de impact vandaan komt."

Yosuke benadrukt het contrast tussen een toegenomen omzet wegens wereldwijde lockdowns en problemen met de productie. Volgens de president 'ondermijnen' deze productieproblemen de toegenomen uitgaven van consumenten.

Square Enix bracht Final Fantasy 7 Remake in maart in sommige regio's een week eerder uit wegens het sluiten van winkels. Momenteel wordt gewerkt aan Final Fantasy 16, en geeft het bedrijf in de toekomst Outriders, Bravely Default 2, Balan Wonderworld, Babylon's Fall en Project Athia uit.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe consoles stellen teleur met 30 fps - Gamer.nl Podcast 302 Call of Duty: Black Ops Cold War-bèta met een dag verlengd
1

Reacties op: Square Enix-president: 'game-ontwikkeling lag stil wegens COVID-19'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    darkmanwls

    • 19 oktober 2020 03:46
    en final fantasy 7 remake part 2 is uiteraard ook in ontwikkeling.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.