Square Enix ontwikkelt games voor Facebook | Gamer.nl

Square Enix ontwikkelt games voor Facebook | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We hebben verschillende titels [bestemd voor sociale netwerksites] in ontwikkeling en het zijn voornamelijk games in de stijl die fans van ons zouden verwachten", aldus Ando. Hij geeft aan dat bij het ontwikkelen van games voor netwerksites de nadruk vooral wordt gelegd op het verhaal en de achtergrond. "Hoewel er overzettingen komen van Final Fantasy-games, zoals op de iPhone gebeurt, zoeken we ook de uitdaging op met het maken van nieuwe titels", zegt Ando.

Vooralsnog is door Square Enix enkel Facebook genoemd als netwerksite waar de games op uitkomen. Het is nog niet bekend of de games ook voor andere sites in ontwikkeling zijn. De eerste games komen volgens Square Enix in de zomer uit, maar er is nog geen specifieke releasedatum genoemd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou