Nieuws
Studio Onoma

Square Enix Montréal heet nu Studio Onoma

Een nieuwe identiteit voor de door Square Enix verkochte ontwikkelaar

Geschreven door Michel Musters op
Square Enix Montréal heeft een nieuwe naam gekregen; de ontwikkelaar staat vanaf nu bekend als Studio Onoma.

Eerder dit jaar werd Square Enix Montréal - samen met Crystal Dynamics en Eidos Montréal - door Square Enix verkocht aan Embracer Group. Aangezien de ontwikkelaar geen onderdeel meer is van Square Enix, is het logisch dat de naam nu veranderd is.

De studio heeft diens website ook vernieuwd. Daarop is onder andere een tijdlijn van de ontwikkelaar te zien. In 2011 werd de studio opgericht. Sindsdien heeft het games zoals Hitman Go, Lara Croft Go, Hitman Sniper: The Shadows en Tomb Raider Reloaded ontwikkeld.

Onoma is het Griekse woord voor 'naam'. Volgens de tekst op de website "bieden namen eindeloze mogelijkheden. Ons talent als studio lag altijd bij het feit dat we onszelf konden evolueren en aanpassen aan trends en veranderingen in de markt. Onze rebranding naar Studio Onoma is weer een transformatie waar we enthousiast over zijn."

In augustus dit jaar dook de naam Studio Onoma al op via de Canadese Trademarks Database-website. Toen werd echter nog gespeculeerd dat het om een nieuwe studio van Square Enix ging, maar dat is dus niet het geval.

Dit artikel delen:

Lees meer

Forza Horizon 4 blijft voorlopig digitaal beschikbaar RTX 3060 met GDDR6X-geheugen duikt op
0

Reacties op: Square Enix Montréal heet nu Studio Onoma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.