In het licht van de aankondiging dat Square-Enix zich voortaan ook steeds meer op de westerse markten gaat richten, heeft men voor de E3 een enorme games line-up klaar staan om te presenteren. Hieronder veel Final Fantasy, maar ook hun andere grote en minder grote franchises komen aan bod.

Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII (PS2):

Dit spel speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen in FFVII af en je krijgt de rol aangemeten van Vincent Valentine. Hij gaat op een tocht waarbij hij schokkende dingen ontdekt met betrekking tot de gebeurtenissen in Midgar drie jaar terug. Dit is een actiespel dat zich specifiek zal richten op Vincent's unieke vaardigheden zoals het transformeren in onheilspellende wezens en het schieten met krachtige geweren.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (PS2):

De terugkeer van de Dragon Quest reeks op de westerse markt en tevens het eerste deel in de serie die op de PS2 verschijnt. De karakters worden ontworpen door Akira Toriyama, die onder andere ook verantwoordelijk was voor Chrono Trigger en de gehele Dragon Ball saga. Het spel zal een combinatie zijn van reguliere en cel-shaded graphics, gecombineerd met klassieke Dragon Quest gameplay. Mensen die de game onder handen hebben gehad, beweren dat het spel een nog grotere belevenis is dan bijvoorbeeld Final Fantasy VII. Dat belooft wat voor de fans van het genre.

Final Fantasy II (Mobile):

Speel Final Fantasy II nu ook op je mobiel. Het spel wat aanvankelijk alleen in Japan uitgebracht werd voor de NES, en nog niet zo lang geleden ook op de westerse markt verscheen als remake voor de PSone en GBA, kan binnenkort dus ook onderweg op je telefoon te spelen zijn. Geschikte telefoons en een releasedate moeten nog bekend gemaakt worden.

Final Fantasy VII Compilation:

Deze speciale compilatieset bevat Final Fantasy VII: Advent Children (DVD, UMD), Before Crisis: Final Fantasy VII (Mobile) en Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII (PS2). Speciaal voor wanneer je je FFVII collectie helemaal compleet wilt hebben en alle geheimen van de wereld van deze game te weten wilt komen.

Final Fantasy VII: Advent Children (DVD, UMD):

De volledig computer geanimeerde film als vervolg op de legendarische RPG Final Fantasy VII. Twee jaar na de gebeurtenissen in FFVII, is er van Midgar alleen nog maar één grote ruïne over gebleven. Hoewel de wereld kortstondige vrede heeft gekend, steekt nu een nieuw gevaar de kop op. Een vreemd virus verspreid zich razendsnel onder de mensheid en aan Cloud en kornuiten om het mysterie achter deze ziekte te ontfutselen. Verwacht een heleboel spectaculaire actie en schitterende plaatjes.

Final Fantasy VII Snowboarding (Mobile):

Misschien wel de populairste minigame uit Final Fantasy VII, het snowboarden, zal binnenkort ook op je mobiel te spelen zijn. Een volledig driedimensionaal spel, stelt je in staat om steeds meer banen vrij te spelen door een zo hoog mogelijke score te behalen. Uiteindelijk wordt het ook mogelijk om een race tegen de klok te houden. Het spel is alleen beschikbaar in Amerika en is speelbaar op de Verizon Wireless en LG VX8000.

Final Fantasy XI (PS2, PC):

Dit spel is natuurlijk al een hele tijd uit, maar het spel zal wel op de E3 aanwezig zijn om het expansionpack Chains of Promathia in het zonnetje te zetten en spelers van een hoop andere nieuwigheden en updates op de hoogte te stellen.

Final Fantasy XII (PS2):

Dit twaalfde deel in deze langlopende en veel geroemde reeks, zal een hoop wezenlijke veranderingen brengen. Gevechten worden nu niet langer in aparte schermen geleverd, maar gewoon direct in de omgeving zelf. Bovendien zal er altijd vrij rond te lopen zijn en is alles in real-time. Hiermee hoopt Square-Enix een frisse wind door de serie te laten waaien, waardoor het weer prima mee kan met andere grote games in het genre.

Front Mission 2089 (Mobile):

In het jaar 2089 trek jij ten strijde in een gevechtsrobot voor de O.C.U of de U.C.S. De verhaallijn van de oorspronkelijke game is volledig overgezet naar een mobiele telefoon formaat. Geschikte telefoons en een releasedatum zijn er nog niet.

Front Mission Online (PS2, PC):

Deze tactische game rond grote menselijke gevechtsrobots, gaat voor het eerst online. Neem het tegen elkaar op in teams met of zonder back-up van computergestuurde karakters. Als je goede resultaten behaalt, stijg je in rang en kun je op een gegeven moment ook andere spelers commando's geven en zelf het verloop van de oorlog rond Huffman Island bepalen. Het spel verschijnt voor zowel PS2 als PC in Japan. De platformen voor Amerika en eventueel Europa zijn nog niet vastgesteld.

Fullmetal Alchemist 2: Curse of the Crimson Elixir (PS2):

Prequel op de actie-RPG Fullmetal Alchemist, die gebaseerd is op een populaire anime en manga serie. Het gevechtsysteem wordt verbeterd, cel-shaded graphics zullen toegepast worden en er zullen dertig minuten aan originele scénes uit de tv serie worden ingevoegd om het verhaal meer body te geven. Het spel wordt in juli verwacht in Amerika.

Kingdom Hearts II (PS2):

Opvolger van het veel geprezen Kingdom Hearts die de typische magie van Final Fantasy en Disney met elkaar combineert tot een groots en episch avontuur voor jong en oud. Het spel zal een donkerdere en serieuzere setting kennen dan de vorige game, doordat Square-Enix meer vrijheid heeft gekregen van Disney. Vanzelfsprekend gaat het verhaal verder waar Kingdom Hearts: Chain of Memories op de GBA, ophield.

Musashi Mobile Samurai (Mobile):

Een regelrechte hack 'n slash game waarbij je jezelf een weg baant naar de top van de Tower of Five Rings. Een volledige driedimensionale game die zich in dezelfde wereld afspeelt als Musashi: Samurai Legend voor de PS2. Je hebt allerlei combo's en zelfs dynamische camerastandpunten tot je beschikking. Geschikte telefoons zijn de Verizon Wireless en LG VX8000.

Radiata Stories (PS2):

Radiata Stories is een geheel nieuwe game, ontwikkeld door de RPG experts van Tri-Ace, die ook verantwoordelijk waren voor Valkyrie Profile en de Star Ocean trilogie. Het spel moet een diepgaand en emotioneel verhaal gaan vertellen, samen met een geheel nieuw gameplay systeem, in een wereld zoals we die nog niet eerder in een RPG gezien hebben. Je keuzes in het verhaal bepalen onder andere wie van de meer dan 150 verschillende personages, jou gaan helpen in je quest. Gevechten worden tactisch en real-time van aard met een toegankelijke besturingsconfiguratie. Het spel staat gepland voor een release in de herfst van dit jaar in Amerika.

Romancing SaGa (PS2):

Dit wordt de nieuwste game in de bekende SaGa reeks, die technologie en creatieve visie combineert om een wonderbaarlijke wereld te creëren. Je hebt aan het begin de keus uit acht verschillende karakters waarmee je de game kunt doorlopen, elk met zijn of haar eigen persoonlijkheid en avonturen. Tijdens je tocht moet je veel moeilijke keuzes maken die de wereld om je heen, en het verdere verloop van het verhaal, bepalen. Opvallend is het schijnbaar ontbreken van PSP en DS games in de line-up. Dit ondanks dat er in het bijzonder voor de DS wel een aantal interessante games waren aangekondigd. Het zou echter kunnen dat men deze titels nog geheim wil houden, of dat een andere partij ze presenteert op de beursvloer. Hetzelfde geldt natuurlijk voor enkele next-gen games die ongetwijfeld al in ontwikkeling zijn.