Square Enix komt met nieuw soort cloud-gaming service | Gamer.nl

Square Enix komt met nieuw soort cloud-gaming service | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het subbedrijf heet Shinra Technologies en is genoemd naar het slechte Shinra Corporation uit Final Fantasy 7. Voormalige Square-Enix CEO Yoichi Wada overziet het project, dat een nieuw soort streaming service moet gaan bieden dat gebruikmaakt van datacentra met "duizenden" CPUs en GPUs. 

In plaats van dat een enkele console via het netwerk wordt geëmuleerd, moet het een ervaring bieden die "bijna net zo goed is als een game die je thuis speelt". De bedoeling is dat er zoveel kracht ter beschikking is, dat één console die in de huiskamer van mensen staat het type spel niet aan zou kunnen. 

Shinra zou al samenwerken met Just Cause-ontwikkelaar Acvalanche Studios om games en technologie voor de service te ontwikkelen. Ook Ubisoft's CEO Yves Guillemot zou intere e hebben getoond. Begin volgend jaar is Square-Enix van plan om een bètatest te doen in Japan en de Verengide Staten. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou