Eind vorig jaar werd bekend dat Square Enix een ontwikkelstudio gaat openen in Los Angeles. Fumi Shiraishi, die aan het hoofd van de ontwikkelaars staat, geeft nu uitleg over deze zet van het oorspronkelijk Japanse bedrijf.

Square Enix heeft de studio geopend met het oog op de grote Noord-Amerikaanse-gamesmarkt. In Japan valt er namelijk weinig groei meer te behalen volgens Shiraishi. "Het spul [de games van Square Enix] doet wat het moet doen, maar de Japanse markt groeit niet", vertelt hij.

Volgens Fumi Shiraishi verlegt Square Enix zijn focus echter niet van Oost naar West, maar breidt het slechts uit. "Square Enix verschuift niet, het is meer een groei", aldus Shiraishi.

Volgens Shiraishi is het wel belangrijk dat de ontwikkelaars in de nieuwe studio Westers zijn. Het is namelijk moeilijk voor Japanners om games te maken voor een Westers publiek. Shiraishi: "het is geen goed idee om een spel te maken voor mensen die je niet begrijpt"

Square Enix breidt ook op andere manieren zijn invloed in het Westen uit. Naast de oprichting van een nieuwe studio is het bedrijf ook bezig met de overname van het Britse Eidos.