Uit een statement van de topman van Square Enix John Yamamoto blijkt dat Square Enix Europa eindelijk als een gelijkwaardige afzetmarkt ziet als de V.S. en Japan. Zo zal het in London gebaseerde nieuwe kantoor van de van het bedrijf een volwaardige publishing vestiging worden met Ubisoft als uitgever voor de eerste games in Europa. Later zal Square Enix dit ovenemen. Op deze manier zal vlugger kunnen worden ingespeeld op de ontwikkelingen in Europa, aldus Yamamoto.

Voor ons zal dit betekenen dat games zoals Final Fantasy XII en Kingdom Hearts 2 hier veel sneller uit kunnen gaan komen. Ook zullen we kunnen genieten van games, zoals verschillende RPG's, die normaal nooit in Europa uit zouden zijn gekomen. Het lijkt erop dat eindelijk zal worden voldaan aan de vraag van vele gamers die hun favoriete Japanse games altijd maar moesten importeren uit de V.S. en Japan.

De nadruk in deze nieuwe strategie zal liggen bij het vertalen, lokaliseren en publiceren van games. Volgens Yamamoto zouden er zelfs Square Enix titels in Europa gemaakt kunnen worden, maar concrete plannen zijn er nog niet.