Square Enix bereidt zich voor op nieuwe spelcomputers (dubbel) | Gamer.nl

Square Enix bereidt zich voor op nieuwe spelcomputers (dubbel) | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Nieuwe spelcomputers van Microsoft, Sony en Nintendo vereisen meer aandacht en meer personeel. We willen goed voorbereid zijn", vertelt Stéphane D'Astous van Eidos Montreal aan La Pre e. Square Enix onderhandelt met de authoriteiten in Quebec over een locatie voor de nieuwe studio. Dit kan Montréal zijn, net als de Eidos Montreal-studio, maar ook Vancouver of Toronto; in mei wordt hier een besluit over genomen. Er werken momenteel 330 mensen bij Eidos Montréal, de nieuwe studio zou 100 extra banen creëren.

De tweede studio in Canada wordt naar verwachting in 2012 geopend. Volgens recente geruchten lanceert Nintendo in dat jaar ook zijn nieuwe spelcomputer. Deze console, onofficieel ook Wii 2 of Wii HD genoemd, zou een bewegingsgevoelige controller krijgen met een ingebouwd touchscreen en rekenkracht die net iets beter of veel beter is dan die van de Xbox 360 en PlayStation 3. Opvolgers van de spelcomputers van Microsoft en Sony laten naar verwachting langer op zich wachten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou