Square Enix benadrukt belang van nieuwe series | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel nieuwe gameseries vernieuwing moeten brengen, betekent dat niet dat er iets moet veranderen aan bestaande gamefranchise, zegt Wada. "We hoeven niet bij elke serie die al bestaat het roer helemaal om te gooien, want we hebben daar al fans voor. Het moet volstaan om ze langzaam te veranderen."

Kwaliteit

Volgens Wada heeft zijn bedrijf tijdens het lanceren van nieuwe series ook le en geleerd, bijvoorbeeld dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. "Zowel Eidos als Square Enix hebben investeringen in nieuwe series gemaakt, maar soms was dit een behoorlijke uitdaging. Dit komt waarschijnlijk omdat we niet genoeg werk hadden gedaan voordat we echt met de ontwikkeling aan de slag gingen. Ons hoofddoel was het verzinnen van nieuwe series, dus we maakten haast en op deze manier waren er te veel projecten tegelijkertijd. De les die we hebben geleerd is dat we op dit gebied veel selectiever moeten worden."

Square Enix is een toonaangevende Japanse uitgever van populaire RPG's als Final Fantasy en Dragon Quest. Het bedrijf kocht dit jaar Eidos op, dat vooral bekend is van Tomb Raider en Hitman.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou