Square Enix-baas over microtransacties en games als service | Gamer.nl

Square Enix-baas over microtransacties en games als service | Gamer.nl

Square Enix-baas Yosuke Matsuda geeft zijn kijk op Final Fantasy-games en microtransacties.

In het tijdschrift MCV werd opgemerkt dat Square Enix minder dan andere grote gamebedrijven gebruikmaakt van microtransacties in consolegames. Yosuke Matsuda geeft aan dat dit te maken heeft met de verwachtingen van de consument:

"Of microtransacties in een game past ligt aan de titel. Elke game is anders en moet dus ook zo behandeld worden. Ons doel is om onze fans zo lang mogelijk te laten genieten van games die wij uitbrengen."

Daarbij laat hij weten een verschil te zien in wat normaal is per platform:

"Gamers hebben andere verwachtingen van smartphonegames dan consolegames. Verwachtingen gaan over de hoeveelheid content die je vrijgeeft, wat voor gameplay aangeboden wordt, maar ook over de aanwezigheid van microtransacties. Op dit moment hebben gamers erg het gevoel dat microtransacties minder thuishoren in consolegames en is daar dus weinig ruimte voor."

Ook de besli ing of games episodisch uitgebracht worden is niet eenduidig en ligt aan het platform en om welke game het gaat. Niet lang geleden werd Final Fantasy 15 naar mobiele platforms gebracht in de vorm van tien afleveringen. Hiervan is de eerste gratis. Yosuke Matsuda legt uit:

"Die besli ing is erg lastig. Het gaat er hier vooral om hoe het ontwikkelingsteam de game vorm wil geven en wat het beste bij het platform past."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou