Okami en de Wii, het lijkt een droomcombinatie. Want hoe teken je nu gemakkelijker dingen in het landschap dan met de Wii-mote? Er gaat op dit moment een gerucht de ronde dat Okami daadwerkelijk naar de Wii wordt overgezet. Let wel, het is en blijft een gerucht.

Een 'betrouwbare industry insider' die niet verbonden is met Capcom, heeft aan de gamesite IGN UK verteld dat Capcom serieus nadenkt over een Wii-conversie, en er zelfs al mee bezig zou kunnen zijn.

Capcom UK heeft in een reactie aan IGN laten weten: "We hebben officieel geen plannen om Okami op dit moment naar de Wii te porten. De onderzoeksafdeling kijkt altijd naar mogelijkheden, maar gezien het feit dat Clover Studios (de ontwikkelaar van Okami) nu gesloten is, denk ik dat het heel onwaarschijnlijk is dat een Wii-versie nu mogelijk is."

Het sluiten van Clover Studios zegt natuurlijk helemaal niets, want deze klus kan ook makkelijk door een andere studio worden geklaard. Het blijft voorlopig een gerucht, maar eentje om te koesteren.