De mensen die zich een ware Alex Ferguson, Ronald Koeman of Marcello Lippi voelen, kunnen al jaren terecht bij ontwikkelaar Sports Interactive. Deze ontwikkelaar maakte vroeger de Championship Manager reeks en is nu bekend door de Football Manager games. Deze spellen zijn zonder enige twijfel de meest uitgebreide, realistische en moeilijke voetbalmanagers die gespeeld kunnen worden.

Sports Interactive heeft nu aangekondigd dat het bezig is met een zogenaamde Football Manager MMO. De ontwikkelaar heeft al best wat informatie vrijgegeven aan Gamesindustry.biz.

De game, genaamd Football Manager Live, zal gemaakt worden voor de PC en Mac. Online zal er gespeeld kunnen worden tegen ongeveer 1000 andere spelers, iets dat natuurlijk schitterend klinkt. Teams kunnen zelf gemaakt worden, maar ze kunnen ook automatisch toegewezen worden.

De competities die gespeeld kunnen worden zullen zowel usermade als voorgeprogrammeerd zijn. Het is hierbij mogelijk om bijvoorbeeld een competitie te starten waarbij elke woensdag een wedstrijd wordt gespeeld. Zo is het voor iedere speler makkelijk te plannen. Mocht het toch eens gebeuren dat er iets tussen je manager-verplichtingen komt, dan neemt  de computer het automatisch over.

De wedstrijden zullen gespeeld worden in de typische 2D-engine die we al kennen van de Football Manager reeks. Ook de tactieken en strategieën die we uit Football Manager kennen zullen in het spel zitten. Leuk is dat er ook spelers gekocht en verkocht kunnen worden. Dit zal gebeuren via een veiling-idee. Voor een bepaalde datum mag er dus geboden worden op een 'aanbieding' door de andere spelers van de MMO.

Interessant is dat het spel maar rond de 15 MB groot zal zijn, dit om op verschillende computers makkelijk je team te kunnen beheren. In mei zal de beta van het spel beginnen. Volgend jaar maart zal het spel dan uitgebracht worden. Of het daadwerkelijk in de winkels zal liggen of dat het via online distributie wordt uitgebracht is nog niet bekend.