Nadat het genre van de Massively Multiplayer Online Games (MMOG's) jarenlang werd gedomineerd door het RPG-genre, lijken ontwikkelaars het langzamerhand aan te durven ook andere genres in een MMO-jasje te gieten. Het Franse F4 komt met Empire of Sports, een MMO waarin je diverse sporten kunt beoefenen om zo een beroemde sportheld te worden. Je kunt eigen clubs oprichten, met andere spelers praten en met en tegen ze spelen.

Normaal gesproken is het al een hele klus om één sport goed en wel in een game over te zetten, maar F4 neemt graag wat meer hooi op zijn vork. Empire of Sports belooft namelijk drie verschillende disciplines om in uit te blinken, die alle drie als een volwaardige sportgame behandeld zullen worden. Deze disciplines zijn skiën, basketbal en tennis. Ook zul je je fysieke krachten kunnen verbeteren met diverse fitness-oefeningen.

Empire of Sports wordt momenteel ontwikkeld door een team van ruim honderd man en zou nog voor het einde van dit jaar in Europa moeten verschijnen.