Gisteren konden wij jullie verblijden met de releasedatum van Spore. Maxis's Patrick Buechner heeft nu echter bekend gemaakt dat wij Europeanen het spel zelfs twee dagen eerder kunnen verwachten, op 5 september. Dat liet hij weten in een interview met Eurogamer.

Buechner liet weten dat Europa de belangrijkste regio is voor Maxis, omdat wij ruim 60 procent van PC markt representeren. De datum zal opgaan voor de PC, Mac en DS versies van het spel. Verder liet Buechner ook weten dat het spel bijna af is, maar dat we langer moeten wachten omdat alles uitvoerig getest moet worden.

Tot slot vielen er nog enkele woorden over Spore voor de huidige consoles. Een versie voor de Wii is inderdaad in de maak, maar de release hiervoor is nog niet bekend. Momenteel wordt er nog gekeken hoe de Wii versie in elkaar gaat steken, al zal het sowieso niet om een directe port gaan. Over de Xbox 360 en PlayStation 3-versies is nog geen aankondiging gedaan en het lijkt er op dat dit ook nog wel even gaat duren.