Nieuws
Activision Blizzard

Sponsor T-Mobile van Call of Duty- en Overwatch-toernooisites verdwenen

Mogelijk als gevolg van de aanklacht tegen Activision Blizzard

Geschreven door Michel Musters op
T-Mobile, een van de hoofdsponsors van de Call of Duty League en Overwatch League, is van de websites van deze toernooien verdwenen.

Alle vermeldingen van T-Mobile lijken van de websites van Call of Duty League en Overwatch League gehaald te zijn. Ook is het logo van de sponsor van de kleding van spelers in de toernooien gewist, zoals op onderstaande foto's te zien is.

Hoewel er nog geen officieel statement naar buiten is gebracht, wordt er gespeculeerd dat T-Mobile zich als sponsor heeft teruggetrokken - of in ieder geval niet meer vermeld wil worden - vanwege de recente controverse rondom Activision Blizzard.

Krap twee weken geleden klaagde de staat van Californië Activision Blizzard aan wegens discriminatie en seksuele intimidatie, op basis van twee jaar aan onderzoek. Binnen het bedrijf zou er op verschillende manieren discriminatie plaatsvinden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel worden geïntimideerd.

Sindsdien heeft het bedrijf op verschillende manieren - waaronder via een statement van ceo Bobby Kotick - gereageerd op de aantijgingen. De werknemers hebben als reactie daarop een open brief geplaatst waarin wordt gemeld dat deze statements niet afdoende zijn. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Maak kennis met Kisara uit Tales of Arise Soulslike metroidvaniagame Grime is nu verkrijgbaar
0

Reacties op: Sponsor T-Mobile van Call of Duty- en Overwatch-toernooisites verdwenen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.