Creative director biedt excuses aan voor Assassin's Creed-dlc

Creative director biedt excuses aan voor Assassin's Creed-dlc

Creative director Jonathan Dumont van Ubisoft heeft zijn excuses aangeboden voor het vastleggen van de seksualiteit van de protagonist in de nieuwste Assassin's Creed-dlc. Hij meldt dit in een bericht op het forum van de officiële website.

Dit artikel bevat spoilers voor het verhaal in de Shadow Heritage-dlc

Ubisoft kreeg veel kritiek te verduren over de tweede episode van de Legacy of the First Blade-dlc in Assassin's Creed Odyssey, genaamd Shadow Heritage. In dit gedeelte van de uitbreiding wordt bekend dat de protagonist aan het einde een kind krijgt met een partner en daarmee een heteroseksuele relatie is aangegaan. Opvallend is dat in de basisgame van Assassin's Creed Odyssey de speler vrij is om te kiezen wat de seksuele geaardheid is van de protagonist. Spelers voelden zich bedrogen doordat men nu gedwongen wordt om hun protagonist heteroseksueel te laten zijn.

Nu heeft de creative director van Assassin's Creed Odyssey, Jonathan Dumont, gereageerd op de kritiek en zijn excuses aangeboden. "Met het lezen van de reacties van spelers over onze nieuwe dlc voor Legacy of the First Blade, Shadow Heritage, willen wij onze excuses aanbieden aan spelers die teleurgesteld zijn in de relatie die hun personage is aangegaan. De bedoeling van het verhaal was om uit te leggen hoe de bloedlijn van jouw personage van invloed was op de Assassins, maar eenmaal kijkend naar jullie reacties is het duidelijk dat we de plank hebben misgeslagen", aldus Dumont.

Assassin's Creed Odyssey

Dumont legt verder uit dat deze keuze werd gemaakt om te laten zien hoe belangrijk het voor Alexios of Kassandra was om een nageslacht te hebben nadat de personages hun eigen sterfelijkheid evenals de eerdere opofferingen van Leonidas en Myrinne beseffen. Volgens Ubisoft was het hun doel om vanuit een pragmatisch perspectief de spelers te laten kiezen om hun bloedlijn voort te zetten of om een romantische relatie aan te gaan. Daarbij benadrukt Dumont dat Ubisoft heeft geprobeerd om de twee keuzes van elkaar te scheiden, maar dit proces voorzichtiger aangepakt had moeten worden, aangezien het bedrijf te maken had met een dunne scheidslijn tussen roleplay-keuzes en het verhaal.

Hiermee geeft Dumont ook toe dat dit proces niet goed afgehandeld is en de volgende episode van de dlc, Bloodline, spelers niet langer verplicht zijn om een heteroseksuele relatie aan te gaan indien spelers dit niet wensen. "We hebben jullie reacties online gelezen en ter harte genomen. Dit is voor ons een leerproces geweest. We zijn vereerd om hoeveel jullie gehecht zijn aan jouw Alexios en Kassandra en wetende dat wij jullie hebben teleurgesteld is dit niet iets wat wij licht opvatten. We gaan eraan werken om er zeker van te zijn dat de keuzes voor de speler zich zullen voortzetten in onze dlc-content zodat jij trouw kunt blijven aan het personage die jij hebt leren kennen".

Shadow Heritage is nu beschikbaar als onderdeel van de Assassin's Creed Odyssey-dlc Legacy of the First Blade. Deze uitbreiding is verkrijgbaar via de Season Pass op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een mooi gebaar van de studio, wellicht dat ze het nog kunnen oplossen met een update. Het doorzetten van de bloedlijn kan enkel op deze manier, maar stel dat je, als er sprake is van een homoseksuele relatie, dat het kind dan bij een draagmoeder/door een zaaddonor ter wereld komt. Dan heb je in de bewuste cutscene 3 personen ipv 2.

0
test

Aangezien het voortzetten van een bloedlijn alleen zo kan was dit te verwachten.

0

Aanbevolen voor jou