Nieuws
Shadow of the Tomb Raider

Spoiler: Onbedoeld alternatief einde ontdekt in Shadow of the Tomb Raider

Ontwikkelaar zegt dat het per ongeluk in de game is beland

Geschreven door Rick Bloemzaad op
In Shadow of the Tomb Raider is een onbedoelde cutscene aangetroffen die een alternatief einde toont. De verborgen content werd ontdekt door meerdere fans nadat zij de game hadden uitgespeeld zonder de Day One-patch te installeren.

De verborgen cutscene toont verschillende easter eggs die niet in de geüpdatete versie aanwezig zijn. De ontwikkelaar heeft toegegeven dat het niet de bedoeling was dat spelers deze content zouden zien.

Shadow of the Tomb Raider

SPOILERS!

Vooraf aan de ontdekking was er een heftige discussie gaande op de forums van Tomb Raider. Daar sprak een gebruiker onder de naam Tombstone over de brief die Lara ontvangt van Natla in de betreffende scène. Daarmee vraagt de gebruiker zich af of Natla in de toekomst de nieuwe antagonist gaat worden of niet.

Op deze vraag werd verward en sceptisch gereageerd. Mensen beweerden hier niets van te hebben gezien waarna Tombstone bleef volhouden dat het in de game zo is verschenen. Na lange discussies en uitwisselingen van screenshots werd er een video geplaatst van de betreffende scène. Het kwartje leek bij de meesten te vallen na meerdere meldingen van andere spelers die door slechte internetverbinding ook niet de Day One-patch hadden gedownload.

Met het ontdekken van de verborgen content is het inderdaad de vraag of Jaqueline Natla de volgende antagonist wordt in de Tomb Raider-franchise. Natla was in de originele Tomb Raider uit 1996 de antagonist en is sinds de reboot in 2013 niet meer in de games verschenen.

Hieronder volgt de normale after credits-scène in Shadow of the Tomb Raider die de meeste spelers hebben gezien.

De bedoelde versie van deze scène toont Lara in Croft Manor in de stoel van haar overleden vader waar ze nadenkt over haar toekomst. Aan het einde richt de camera zich naar een ingelijste tekening die aan de muur hangt. De tekening lijkt een jonge Lara te tonen met haar ouders. Daarnaast bevinden zich een piramide en een dinosaurus.

Bekijk hieronder de originele scène aan het einde van Shadow of the Tomb Raider.

In de originele scène voor de patch, die tevens ook een minuut duurt, wordt Lara wederom getoond in het kantoor van haar overleden vader. Echter wordt er deze keer een beeld getoond van een brief in plaats van een tekening met haar ouders. De brief is afkomstig van Jaqueline Natla en is bedoeld voor Lara. Daarnaast wordt er ook een kort beeld getoond van een paar pistolen, iconische wapens van Lara Croft uit de games voor de reboot.

Na de intense discussie op verschillende fora kwam de ontwikkelaar met een verklaring dat het inderdaad niet de bedoeling was om de scène in te game te verwerken."Helaas is er een richting, die overwogen was, maar niet gekozen, per ongeluk in de game beland. De Day One-patch lost dit probleem, samen met vele andere verbeteringen, op."

Lees ook onze review van Shadow of the Tomb Raider. Erik prijst de game voor de uitstekende stealth-gevechten en prachtige locaties, maar is minder te spreken over het verhaal en zijmissies.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bioware praat op Twitter over dagelijkse missies, matchmaking en meer in Anthem Microtransacties en pc-systeemeisen voor Devil May Cry 5 uit de doeken gedaan
0

Reacties op: Spoiler: Onbedoeld alternatief einde ontdekt in Shadow of the Tomb Raider

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.