Split/Second-studio sluit deuren | Gamer.nl

Split/Second-studio sluit deuren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Disney Interactive Studios bevestigt dat Black Rock Studios' huidige project geen groen licht heeft gekregen voor verdere ontwikkeling, daarom heeft het bedrijf zijn werknemers gisteren ingelicht over het voornemen om een consultatieproces te starten voor het voorstel om de studio te sluiten", luidt het statement van Disney.

Hoewel nooit onthuld, was het nieuwe project van Black Rock naar verluidt een gratis racegame voor PC. Een opvolger voor Split/Second: Velocity zou eind 2010 reeds zijn geannuleerd. De eerste Split/Second kon evenals Black Rocks quadracer Pure rekenen op goede kritieken, maar beide games wisten geen commercieel succes te behalen. In mei vielen er reeds tientallen ontslagen bij de ontwikkelaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou