Ubisoft heeft vandaag de naam van het vierde deel in de Splinter Cell reeks officiëel aangekondigd. Zoals eerder al uitlekte zal Sam Fisher's nieuwste avontuur de naam Splinter Cell: Double Agent gaan dragen. Eveneens zijn nieuwe screenshots en een trailer beschikbaar gesteld.De titel slaat terug op het nieuwe 'Double Agent' concept, wat inhoudt dat je voor twee organisaties tegelijk werkt. Je zult namelijk tegelijk voor de overheid als de terroristen klusjes op moeten knappen. Dit laatste omdat je bezig bent een terroristische organisatie te infiltreren om deze vervolgens van binnenuit ten gronde te richten.

De bekende eigenschappen van Splinter Cell, zoals de sterke kunstmatige intelligentie, de strakke graphics en animaties en de open levelstructuur, zullen terugkeren in Double Agent. Het is nu zelfs zo dat de keuzes die je maakt tijdens de missies, van invloed zullen zijn op het verdere verloop van het verhaal.

De omgevingen waarin de missies zich afspelen zijn opnieuw erg gevarieerd. Je zult verschillende continenten aan doen, van Afrika en Azië tot Amerika. Sommige missies spelen zich diep onder water af, of in barre omstandigheden zoals een zandstorm.

Splinter Cell: Double Agent wordt gelijktijdig ontwikkeld voor PC, de huidige generatie consoles en de Xbox 360. Elke versie zal unieke eigenschappen bevatten die de kracht van het platform optimaal zullen benutten. Om dit voor elkaar te spelen heeft Ubisoft maar liefst drie van zijn studio's aan het werk gezet, namelijk die in Montreal, Shanghai en Annecy (Frankrijk).

Nieuwe screenshots en een eerste trailer van het spel, zijn hier te bekijken. De trailer laat overigens nog geen ingame beelden zien, maar geeft wel een impressie van de sfeer en het verhaal.

Met dank aan DarkVeg voor het melden van dit nieuws.