Splatoon wereldwijd een miljoen keer verkocht | Gamer.nl

Splatoon wereldwijd een miljoen keer verkocht | Gamer.nl

Splatoon, de nieuwe Wii U-game van Nintendo, is wereldwijd een miljoen keer verkocht. Het gaat om fysieke en digitale exemplaren bij elkaar opgeteld. Dat laat Nintendo weten via een persbericht.

In Europa zijn er meer dan 240.000 stuks verkocht, in Japan mer dan 368.000, in de Verenigde Staten meer dan 476.000 en in Australië 20.000 stuks. 

"Sinds de lancering van Splatoon op 29 mei, is het geweldig om zo veel spelers tegen elkaar te zien strijden in online matches", aldus Nintendo of Europe-directeur Satoru Shibata. "We zijn verheugd dat deze nieuwe Wii U-exclusieve game tot de verbeelding spreekt van zo veel fans in Europa en kijken ernaar uit om dit jaar meer exclusieve titels voor zowel de Wii U als Nintendo 3DS uit te brengen."

In Splatoon strijden twee teams van spelers tegen elkaar door met verf te spuiten. Spelers kunnen in inktvi en veranderen die door de verf kunnen zwemmen. Zo kan men op plekken komen die anders onbereikbaar zijn. Nintendo brengt bijna wekelijks nieuwe content voor de shooter uit, waaronder nieuwe maps en wapens.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou