Nieuws
Splatoon 3

Splatoon 3 komt op 9 september uit

Nintendo heeft tevens een nieuwe trailer uitgebracht

Geschreven door Michel Musters op
Splatoon 3 is vanaf 9 september beschikbaar op Nintendo Switch.

Dat heeft Nintendo vandaag aangekondigd. Het bedrijf heeft daarnaast een nieuwe trailer uitgebracht met beelden van de Grondoorlog-modus (Turf War). De trailer is hieronder te bekijken.

Eerder dit jaar gaf Nintendo aan dat Splatoon 3 ergens deze zomer uit zou komen. De game werd begin 2021 aangekondigd. In de Splatoon-games nemen Inklings en Octolings het tegen elkaar op in schietwedstrijden. In plaats van met kogels, schieten de teams met verf. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om arena's zoveel mogelijk in de kleur van het team te verven. 

Net als Splatoon 2 heeft Splatoon 3 een singleplayercampagne. Deze heet ‘De terugkeer van de Mammalianen’. De game speelt zich af in de nieuwe locaties Splatsville en Splatlands. Ook de coöpstand Salmon Run keert weer terug.

Overigens kunnen Nintendo Switch Online-leden met het uitbreidingspakket de betaalde Splatoon 2-dlc Octo Expansion vanaf nu gratis binnenhalen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Octo Expansion van Splatoon 2 nu gratis voor Switch Online-leden met uitbreidingspakket Borderlands 3 krijgt deze lente ook op PlayStation cross-play
2

Reacties op: Splatoon 3 komt op 9 september uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Mmo-veteran

  • 22 april 2022 20:58
  Als Nintendo liefhebber doet deze serie mij echt helemaal niks

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baroness

  • 22 april 2022 23:09
  Ik vind deze spellen geweldig het is echt puur vermaak vooral als je echt goed word in dit spel dan is het de snelheid en gewoon lekker verven wat mij heel enthousiast maakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.