Nieuws
Splatoon 3

Splatoon 3 is in drie dagen tijd meer dan 3,45 miljoen keer verkocht in Japan

Game is sinds vrijdag verkrijgbaar op Nintendo Switch

Geschreven door Michel Musters op
Splatoon 3 is in de eerste drie dagen sinds release meer dan 3,45 miljoen keer verkocht in Japan.

Dat heeft Nintendo aangekondigd. Het gaat om fysieke en digitale exemplaren bij elkaar opgeteld. Nog nooit is een Switch-game - of een game an sich - in de eerste drie dagen zo vaak verkocht in het thuisland van het bedrijf. Er zijn nog geen verkoopcijfers van de game uit andere regio bekend.

Splatoon 3 is sinds afgelopen vrijdag wereldwijd verkrijgbaar. In de Splatoon-games nemen Inklings en Octolings het tegen elkaar op in schietwedstrijden. In plaats van met kogels, schieten de teams met verf. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om arena's zoveel mogelijk in de kleur van het team te verven. Net als Splatoon 2 heeft Splatoon 3 een singleplayercampagne. Deze heet ‘De terugkeer van de Mammalianen’. De game speelt zich af in de nieuwe locaties Splatsville en Splatlands. Ook de coöpstand Salmon Run is teruggekeerd.

De game scoorde een 8 op Gamer.nl: "Splatoon 3 is een uitstekend vervolgdeel dat vooral doorpakt op de beste aspecten van deel een en twee. Alles werkt net even logischer en draait zoals je mag verwachten, van de kenmerkende gameplay tot de menu’s. Behalve een uitgebreidere, leuke singleplayercampagne, hoef je echter niet op veel nieuws te rekenen."

Dit artikel delen:

Lees meer

Toekomstige Assassin's Creed-games kunnen kortere speelduur hebben Sonic Frontiers moet meeste content ooit in Sonic-game bieden
1

Reacties op: Splatoon 3 is in drie dagen tijd meer dan 3,45 miljoen keer verkocht in Japan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    AgeQned

    • 12 september 2022 16:37
    Netjes

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.