Nieuws
Splatoon 3

Splatoon 3-amiibo komen op 11 november uit

Een Octoling, Inklink en Smallfry

Geschreven door Michel Musters op
Drie nieuwe amiibo gebaseerd op Splatoon 3 verschijnen op 11 november.

Dat heeft Nintendo aangekondigd. Het gaat om Octoling, Inkling en Smallfry. In een trailer op social media toont het bedrijf de beeldjes in meer detail, en wordt ook onthuld wat men er mee kan ontgrendelen.

Zoals het geval is bij amiibo, kunnen mensen die de kleine beeldjes inscannen diverse extra opties ontgrendelen in games - in dit geval in Splatoon 3. Het gaat om speciale uitrusting voor het personage van spelers.

Splatoon 3 kwam in september uit op Nintendo Switch. Het spel is een groot succes: alleen al in de eerste drie dagen werden er van de game 3,45 miljoen exemplaren in Japan verkocht. 

In de Splatoon-games nemen Inklings en Octolings het tegen elkaar op in schietwedstrijden. In plaats van met kogels, schieten de teams met verf. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om arena's zoveel mogelijk in de kleur van het team te verven. Net als Splatoon 2 heeft Splatoon 3 een singleplayercampagne. Deze heet ‘De terugkeer van de Mammalianen’. De game speelt zich af in de nieuwe locaties Splatsville en Splatlands. Ook de coöpstand Salmon Run is teruggekeerd.

De game scoorde een 8 op Gamer.nl: "Splatoon 3 is een uitstekend vervolgdeel dat vooral doorpakt op de beste aspecten van deel een en twee. Alles werkt net even logischer en draait zoals je mag verwachten, van de kenmerkende gameplay tot de menu’s. Behalve een uitgebreidere, leuke singleplayercampagne, hoef je echter niet op veel nieuws te rekenen."

Dit artikel delen:

Lees meer

Spelers creëren bizarre personages via de Street Fighter 6-bèta Nieuwe CoD: Modern Warfare 2-trailer zit vol met beroemdheden
0

Reacties op: Splatoon 3-amiibo komen op 11 november uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.