Splash Damage, de ontwikkelaar van de geprezen, gratis multiplayergame Wolfenstein: Enemy Territory, werkt momenteel aan een gelijkaardig spel in het Quake universum. Het spel zal de naam Enemy Territory: Quake Wars en wordt een volledig product dat gebruik maakt van de Doom 3 engine voorzien van de nieuwe MegaTexture rendertechnologie. Deze technolgie zorgt ervoor dat gigantische landschappen zonder problemen kunnen worden weergegeven.

In Enemy Territory: Quake Wars ga je terug naar het moment waar de verhaallijn van Quake begon: de invasie van de Strogg op aarde. Quake Wars belooft grootschalige oorlogsvoerig waarin teamplay centraal staan en ook voertuigen om de hoek komen kijken. Teams kunnen zelfs hun eigen basissen en verdedigingssystemen uit de grond stampen, waaronder afweergeschut en een radarsysteem.

Het is aan de speler om te kiezen of hij voor de mensen of de Strogg zal spelen, beide facties hebben eigen wapens en mogelijkheden. Binnen elk van de twee facties heb je ook nog de keuze uit vijf verschillende klassen, die elk hun eigen rol binnen het team zullen vervullen.

De voertuigen die je in Quake Wars te wachten staan zijn trouwens zeer gevarieerd. Zo zullen er helikopters, quads en gigantische walkers tot je beschikking staan. Een veelbelovend multiplayerspel dus en de eerste echt onverwachte aankondiging van deze E3.