Nieuws
Shadow of the Eternals

Spirituele opvolger van Eternal Darkness leeft weer volgens maker

Dennis Dyack spreekt over Shadow of the Eternals

Geschreven door Lucas May op

De spirituele opvolger van Eternal Darkness, Shadow of the Eternals, komt mogelijk alsnog uit. Bedenker Dennis Dyack claimt in een Youtube-video dat het project weer actief is.

Op zijn Youtube-kanaal The Quantum Tunnel heeft Dyack in een video onthuld dat Shadow of the Eternals een nieuw leven heeft gekregen. Behalve de claim dat het project actief is, heeft hij geen nieuwe informatie of beelden gedeeld van de game.

In 2013 werden twee crowdfunding-campagnes gelanceerd om de game te financieren. De eerste vroeg om 1,5 miljoen dollar, terwijl de tweede een meer bescheiden bedrag van 750 duizend dollar op moest brengen. Beiden waren onsuccesvol, wat volgens Dyack komt door "extreem onethische" journalistiek van de pers.

Shadow of the Eternals is qua opzet vergelijkbaar met de veelgeprezen klassieker voor GameCube. Spelers besturen meerdere protagonisten tijdens verschillende tijdsperiodes. Vroege artwork en een prototype werden in 2013 onthuld, sindsdien is er niets getoond van de psychologische horrorgame.

Bron: Youtube

Dit artikel delen:

Lees meer

Gears of War had bijna geen multiplayer Het laatste hoofdstuk in The Witcher 3: Blood and Wine
2

Reacties op: Spirituele opvolger van Eternal Darkness leeft weer volgens maker

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  El Ninjo

  • 25 mei 2016 10:17
  Heb nog een copy van Eternal Darkness liggen voor de GC om nog eens te spelen. Schijnt toch een van de beste 10 GC games ooit te zijn, een spiritueel vervolg zou ik zeker spelen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 25 mei 2016 10:51
  extreem onethische journalistiek.. zal wel niet te maken hebben met het feit dat de mede oprichter en naaste man van dennis dyak een jaar de bak in moest vanwege kinderporno, dat het zo onsuccesvol was..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.