Spirituele opvolger Banjo-Kazooie in een uur gefinancierd | Gamer.nl

Spirituele opvolger Banjo-Kazooie in een uur gefinancierd | Gamer.nl

Yooka-Laylee, een spirituele opvolger van de klassieke platformgame Banjo-Kazooie, is binnen een uur gefinancierd via Kickstarter.

Ontwikkelaar Playtonic Games, dat vrijwel volledig bestaat uit voormalige medewerkers van Banjo Kazooie-maker Rare, vroeg 175.000 Britse pond. 

Dat doel werd al na zo'n veertig minuten bereikt. Op moment van schrijven staat de teller op ruim 974.000 pond, omgerekend ruim 1.317.000 euro, met nog 45 dagen te gaan. Dit houdt in dat het laatste doel van 1 miljoen pond bijna is opgehaald. De game verschijnt dan gelijktijdig op Windows, Linux, Mac, Wii U, Xbox One en PlayStation 4. De release staat gepland voor oktober 2016.

Yooka-Laylee is net als Banjo-Kazooie een driedimensionale platformers waarin spelers een dierenduo besturen. In de spirituele opvolger zijn dat de kameleon Yooka en vleermuis Laylee. 

Platformen

De makers beloven een kleurrijke 3d-wereld met platform- en puzzelactie. De muziek, een veelgeprezen onderdeel van vroegere Rare-games, wordt net als destijds verzorgd door David Wise en Grant Kirkhope.

De eerste Banjo-Kazooie verscheen in 1998 voor de Nintendo 64 en werd ontwikkeld door Rare, dat verder vooral bekend is van de Donkey Kong County-games op de Super Nintendo. De rechten van de serie liggen inmiddels bij Microsoft, dat eigenaar is van Rare.

Door: NUtech.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou