Spiritueel vervolg Wipeout op Steam Greenlight | Gamer.nl

Spiritueel vervolg Wipeout op Steam Greenlight | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De studio R8 Games bestaat uit oud-ontwikkelaars van de WipeOut-games. Het team beschrijft Formula Fusion als een kruising tu en futuristische racers Wipeout en F Zero X. Er is geen snelheidslimiet, volgens R8 Games kunnen spelers theoretisch gezien bijna lichtsnelheid bereiken.

Formula Fusion heeft racebanen met loopings, kurkentrekkers en andere rare bochten en wendingen. De voertuigen zijn aan te pa en, spelers kunnen deze bijvoorbeeld uitrusten met wapens. R8 Games meldt dat er 22 banen zijn verspreid over zeven verschillende zones met ieder een ander thema. Ook zal het spel virtual reality ondersteunen.

Een releasedatum is nog niet bekend, de game is vooralsnog alleen in ontwikkeling voor de pc. Een Kickstarter-campagne is nog in de maak en zal later gelanceerd worden. Formula Fusion krijgt in september een Early Acce -versie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou