Spiritueel vervolg Extreme G op Kickstarter gezet | Gamer.nl

Spiritueel vervolg Extreme G op Kickstarter gezet | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Extreme G ging in Nintendo 64- en PlayStation-generatie de strijd aan met games als WipEout en F-Zero. De in Brighton gesitueerde studio Tammeka Games wil een spiritueel vervolg maken en heeft daar 50.000 Britse pond (ongeveer 62.754 euro) voor nodig. De game director en designer van Radial-G, Geoff Cullen, heeft gewerkt aan games als Extreme G, Split/Second, Revolt en Pure. 

Radial-G wordt ontwikkeld met de Oculus Rift in het achterhoofd. Er kan zonder de virtual realitybril gespeeld worden, maar iedereen die de bril in het bezit heeft kan nu al een gratis speelbare demo downloaden via de Kickstarter-pagina. Het is de bedoeling dat de game een resolutie van 1080p krijgt en op 60 frames per seconde gaat lopen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou