Spiritueel vervolg Eternal Darkness wederom in ontwikkeling | Gamer.nl

Spiritueel vervolg Eternal Darkness wederom in ontwikkeling | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Zijn nieuwe studio heet Quantum Entaglement Entertainment. Het is de bedoeling dat het games, films en televisie dichter bij elkaar brengt, en Shadow of the Eternals moet het eerste project worden dat dit gaat doen.

Shadow of the Eternals wordt omschreven als een derdepersoons actie-avontuur game met psychologische horror. "We kijken ernaar vanuit een film- en televisie-perspectief", meldt Dyack. Hij hint hierbij naar een cro -mediale opzet. "Een game kan succesvol zijn op mobiel, op een console, op pc. Een combinatie hiervan is iets dat gamers al lange tijd willen".

Shadow of the Eternals verscheen tweemaal eerder op Kickstarter in 2013. Op 6 juni werd de eerste poging geannuleerd, na 128.039 dollar van de bijna anderhalve miljoen op te hebben gehaald. Bij de tweede poging was 750.000 dollar het doel, waar bijna de helft van werd opgehaald. Daarmee faalde de campagne op 24 augustus.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou