Spelunky-video beschrijft het ontwerp van de procedurele levels | Gamer.nl

Spelunky-video beschrijft het ontwerp van de procedurele levels | Gamer.nl

Op de YouTube-pagina van Game Maker’s Toolkit is een video geplaatst waarin het ontwikkelproces van Spelunky wordt beschreven. De maker van de video geeft uitleg over de procedureel ontworpen levels van de roguelike-game.

In de video worden quotes uit het nieuwe boek van Spelunky-bedenker Derek Yu gebruikt om de aparte ontwikkelmanier uit te leggen. Hiernaast worden beelden getoond van de originele versie van Spelunky, die nu de naam Spelunky Cla ic toegewezen heeft gekregen. Er zijn ook beelden van de remaster te zien. De levels van Spelunky zijn deels willekeurig en deels handmatig geprogrammeerd. Belangrijk in het ontwerp is dat de levels altijd toegankelijk blijven. In de video wordt getoond hoe dit tot stand is gekomen.

Twee jaar geleden verscheen een tool online waarmee gebruikers met eigen ogen kunnen zien hoe een level in Spelunky wordt gegenereerd. Deze lijkt alleen te werken in Google Chrome.

Pc-gebruikers kunnen Spelunky Cla ic gratis downloaden. De remaster is ook beschikbaar op pc en verder op Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou