Bij JoWood zit het financieel allemaal niet meer zoals het hoort maar toch hoopt men er nog bovenop te komen en een van de troeven die men achter de hand heeft is SpellForce, een RTS/RPG combi van Volker Wertich, de bedenker van de Settlers reeks. SpellForce belooft de ideale mix tussen RTS en RPG te zijn door niet simpelweg wat RPG elementen aan een RTS toe te voegen, maar door het RPG genre op een wat grote schaal te benaderen. Hoe dit uitpakt is nog even afwachten, maar de Duitse pers heeft reeds de kans gehad om een vroege versie van het spel te aanschouwen en de eerste indrukken zijn alvast erg positief te noemen:“It looks as if a game of WarCraft 3 dimensions is about to be born.”

„I loved SpellForce right from the beginning! The battle system looks pretty well thought through – and even in big battles the game is very simple to control.”

“The graphics are excellent… All the way from the fantastic textures up to the great choice of colours – everything looks wonderful and creates the atmosphere of a fairy tale!” Het spel maakt gebruik van dezelfde engine als Aquanox maar door de compleet andere setting is dit haast niet meer te herkennen. Voor de liefhebbers zijn er ook een aantal scans van het PcGames artikel over Spellforce verschenen die je hier kan vinden met daarin een groot aantal nieuwe en tevens mooie screenshots uit het spel. Binnenkort zullen trouwens een gameplay trailer en de officiële website voor je klaar staan. Meer over dit spel kom je ook te weten in het interview dat GameSpyDaily onlangs met de makers had.