Spellbreak-ontwikkelaar Proletariat voegt zich bij Blizzard

Spellbreak-ontwikkelaar Proletariat voegt zich bij Blizzard

Blizzard Entertainment heeft de Amerikaanse game-ontwikkelaar Proletariat overgenomen.

Dat meldt Blizzard. Door de deal wordt de volledige Proletariat-studio onderdeel van Blizzard, inclusief de honderd werknemers van het bedrijf. Volgens Venturebeat gaan zij werken aan de mmorpg World of Warcraft en de uitbreiding Dragonflight, die later dit jaar uit moet komen. Proletariat staat bekend als de ontwikkelaar van de gratis battle royale Spellbreak. 

Gisteren maakte Proletariat al bekend dat de ontwikkeling van Spellbreak is stopgezet en dat diens servers aan het begin van 2023 offline worden gehaald. Volgens Venturebeat gaat het om Blizzards grootste overname in ruim een decennium, maar is het onbekend hoeveel geld er met de overname gemoeid gaat.

De laatste overname van Blizzard dateert uit begin 2021, toen Vicarious Visions - de ontwikkelaar van onder andere de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy en Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 – in het bedrijf werd opgenomen. Vicarious Visisons was destijds al onderdeel van Activision, en heet sinds de Blizzard-overname Blizzard Albany. Blizzard Albany maakte onder andere Diablo 2: Resurrected en werkt nog altijd aan updates voor die remaster. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Had wel verwacht dat activision blizzard zolang de deal nog niet rond is, dit soort deals niet mogen maken.

0
test

Zonde zeg. Ik speelde het al een tijdje niet meer (want ze hebben bots toegevoegd en bijna niemand speelt het) maar spellbreak was echt een gigantisch leuke game. Avatar meets Battle Royale

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Zeker, maar het verbaasde me hoe belachelijk soepel die game speelt. Ik heb volgens mij echt 10 vrienden erop gekregen, maar uiteindelijk was ik helaas de enige die bleef hangen.

0

Aanbevolen voor jou