Spelersbasis Artifact met 80 procent gedaald | Gamer.nl

Spelersbasis Artifact met 80 procent gedaald | Gamer.nl

De spelersbasis van Artifact is sinds de lancering met tachtig procent gedaald. De game werd door ontwikkelaar Valve op 28 november uitgebracht op Steam en verloor kort na de lancering een groot deel van het aantal spelers.

Artifact is een digitaal kaartspel en is de eerste game van Valve in een paar jaar tijd. Het hoogste aantal gelijktijdige spelers werd een dag na de lancering bereikt met een totaal van 60.740 spelers. Daarmee bereikte het de top vijf van Steam.

De game kreeg veel spelers door het de eerste game van Valve was sinds jaren. Echter is dit aantal spelers drastisch gedaald in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven heeft de game 9.991 gelijktijdige spelers, terwijl het eerder nog stond op 11.596.

Artifact

Alhoewel Artifact als digitaal kaartspel valt onder een niche-genre, kreeg de game veel kritiek op verschillende vlakken. Zo zijn spelers niet blij met het feit dat de game niet free-to-play is en er betaald moet worden om kaartpakketten te verkrijgen. Op Steam heeft de game dan ook een verdeelde beoordeling.

Artifact is verkrijgbaar op pc via Steam.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou