Spelersaantallen The Witcher 3 stijgen na lancering Netflix-serie

Spelersaantallen The Witcher 3 stijgen na lancering Netflix-serie

De spelersaantallen van The Witcher 3: Wild Hunt op Steam zijn na de lancering van de Netflix-serie afgelopen vrijdag gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van Steam Charts. Hoewel er normaliter maximaal zo'n 15.000 mensen tegelijk The Witcher 3 spelen op Steam, steeg dit gedurende het weekend steeds verder en stond de teller afgelopen maandag op meer dan 49.000 gelijktijdige spelers.


Dit houdt ongetwijfeld verband met de lancering van The Witcher op Netflix, een serie gebaseerd op de gelijknamige boeken. De games spelen zich na deze boeken af.

Gisteren kwam al naar buiten dat ontwikkelaar CD Projekt Red een nieuwe deal heeft gesloten met de schrijver van de boeken om meer games te ontwikkelen gebaseerd op de franchise.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hahaha, ik zat er ook al aan te denken om The Witcher 3 weer eens te installeren. Goeie TV serie geworden ook trouwens.

0
test

Complimenten Michel voor de compleet correcte informatie over de verhouding van tv serie tot de games. Ik ben kritisch als jullie 't verkeerd doen, maar als 't dan foutloos is mag dat ook gezegd worden :)

0
test

@darkmanwls Technisch gezien zijn de games niet onderdeel van de canon, het zijn fan-vervolgen op de boeken. Maar om dat allemaal te beschrijven ging mij weer een beetje te ver :P Maar thanks ;)

0
test

@MichelMusters klopt, maar je zei in ieder geval niet dat de serie gebaseerd is op de games, en dat heb ik wel eens anders gezien :)

0

Aanbevolen voor jou