'Spelers willen geen deathmatch-multiplayer in BioShock' | Gamer.nl

'Spelers willen geen deathmatch-multiplayer in BioShock' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik weet niet zeker of dat wel is wat mensen wilden van een multiplayerervaring in BioShock", zegt Levine over de multiplayermodus in BioShock 2. "Ik zeg niet dat ik weet wat ze wel willen, maar ik denk dat het belangrijk is dat àls je een BioShock-multiplayer gaat maken, je jezelf eerst moet vragen 'waarvoor komen mensen naar BioShock?'. Ik weet niet zeker of dat voor zo'n soort ervaring was."

Levine en zijn studio Irrational Games waren verantwoordelijk voor de originele BioShock en werken nu aan het derde deel, BioShock: Infinite. BioShock 2 werd ontwikkeld door 2K Marin. "Ik denk dat [2K Marin] goed werk heeft geleverd met de multiplayermodus [...], maar ik denk dat gamers zo'n ervaring bij andere games kunnen krijgen." Volgens Levine moet een BioShock-game een ervaring bieden die spelers nergens anders zullen krijgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou