Op de website WoWInsider verscheen een interessant feitje over World of Warcraft. Spelers hebben ontdekt dat de MMORPG een goudlimiet kent. Dit bedrag is 214,748 goud, 36 zilver en 48 koper. Wanneer je dit bedrag op je virtuele bankrekening hebt staan, dan is dat het maximum en zal extra goud er niet bij geteld worden.

Op twee screenshots van twee verschillende spelers is de boodschap te zien dat de goudlimiet is bereikt. In een van de screenshots is een gesprek in het Duits te lezen met de GameMaster en de betreffende speler. Te lezen valt dat het niet om een bug gaat en dat ook de GameMaster verbaasd is. De speler is wel teleurgesteld want hij had graag virtuele miljonair willen worden.

Indien jij ook op het punt staat deze goudlimiet te bereiken, dan is de (voorlopig) enige oplossing om je goud te verdelen over verschillende personages zodat je geen inkomsten hoeft te missen. Het is echter niet ondenkbaar dat Blizzard de goudlimiet zal ophogen, gezien het feit dat al twee spelers deze limiet hebben bereikt.

Met dank aan Slayernl voor het melden van dit nieuws.